Издателска къща Дионис е основана през 1991 г. като семейна компания с тясно специализирана тематика. От момента на основаването си до днес издателството непрекъснато разширява темите на своите издания и застъпва нови области.

     Ето какво казва за издателството управителят му г-жа Горанка Марина:

   „Първоначално целта ни беше да задоволим нуждите на пазара от литература за селското стопанство – животновъдство и земеделие. Постепенно разширихме тази тема, като от строго научна и професионална литература се ориентирахме и към множеството читатели, за които земеделието и животновъдството са хоби. Учебната литература за професионалните гимназии по селско стопанство завърши тази линия, като същевременно ни даде възможност да се обърнем към професионалните гимназии в други области.

   От 2003 година работим върху учебни помагала в областта на туризма, а от 2005 година участваме като партньор в два международни проекта – tour.reg и ECO.net и издаваме учебни помагала за професионалните гимназии по туризъм и за професионалните гимназии по икономика. Преводната литература в областта на кулинарията завършва и дообогатява туристическата тематика на издателството.

   Независимо от това, в коя област са книгите, които издаваме, ние се стремим да предлагаме на нашите читатели литература, доказала своите стойности на международния и на българския пазар. Българските и чуждестранните автори, с които работим, са хора с високи компетенции в своята област, на които читателите ни спокойно може да се доверят. Най-важно от всичко за нас е мнението на публиката на нашите книги. Винаги е приятно, когато се запознаваш с хора, които притежават вече издадена от теб книга, да чуеш тяхното възторжено: „Страхотна е! Много е добра! Продължавайте само така!” Към това ще се стремим и занапред – да работим за нашата публика.”